Vindstilla

Idag har det varit helt vindstilla. Tror det är första gången den här sommaren man har kunnat lämna något lätt föremål liggandes utan att det flyger all världens väg. Skönt.

Enligt min väderapp fanns det stor chans till regn under dagen så jag bar ut alla krukväxter så dom skulle få en skön sommardusch men den uteblev. Torkan fortsätter.

Den årliga invasionen av flygmyror är här nu. Därtill har vi fått invasion av vad jag tror är jordloppor. Nästan alla blommor är prickiga av små svarta ”baggar”. Tidigare år vet jag att krassen varit utsatt för dessa småkryp men nu är dom precis överallt. Ringblommorna är speciellt utsatta. Lopporna lär gynnas av torra somrar så det är nog inte så konstigt att dom trivs just i år.

Jordloppor på den vita solhatten.

IMG_2726

Min fina orchidé fick också komma ut en stund men den åkte in nästan med en gång p.g.a. lopp-invasion. Bordet fick vi för 50 kr när vi köpte ett gäng pallkragar. Planen var att måla det men jag får se, det är fint som det är ju.IMG_2872

En av rabatterna jag grävde fram i våras.fullsizeoutput_10e

Det är ganska färglöst i ”bergsrabatterna” i år. Spireorna brukar vara jättegranna men dom orkar inte nu. Nästa år har jag tänkt flytta dom och plantera något lite högre i deras ställe. IMG_2909

Krukväxter på utflykt. I bakgrunden dom goda myntorna, synd jag inte minns sorten. IMG_2925

Klematis i blom. IMG_2941

Hoppas det regnar imorgon!!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s